Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τί κατάσταση μελαγχολίας βιώνει η πόρτα σας;

Η πολιτική έχει συγκεκριμένο προορισμό σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Έχει;

Για να νομοθετήσει οφείλει να ξέρει ή να ανακαλύπτει τον τρόπο διασύνδεσης των γεγονότων της καθημερινής ζωής.

Ξέρει;

Οι επιλογές της οφείλουν να διαφοροποιούνται αφού εκτιμηθεί με κατά το δυνατόν σχετική ακρίβεια ο χρόνος.

Εκτιμάται;

Η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη  ακόμα και όταν επιχειρείται να αλλάξει.Οι πραγματικές οντότητες,οι άνθρωποι,δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Λαμβάνεται;

Ο πολιτικός λόγος οφείλει να αναδεικνύει τις ομοιότητες και τις διαφορές με το παρελθόν ώστε η αλλαγή να είναι συνεργατική και να μην χάνεται μέσα στην αντίθεση.

Είναι;

Η πολιτική σε περιόδους κρίσεως οφείλει να βελτιστοποιεί τη δράση της ώστε τα αποτελέσματά της να είναι συνάρτηση με τις επιλογές άλλων ευφυών ανθρώπων των οποίων αναγνωρίζεται η ευφυΐα; Ο εγωισμός δεν βοηθά τη συσχέτιση του σκοπού της με το σκοπό των άλλων και οδηγείται σε αποτυχία.

Οδηγείται;

Η μέθοδός της οφείλει να είναι δυναμική ώστε να συσχετισθούν τα μέσα και οι σκοποί που αναπτύσσονται σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.

Συσχετίζεται;

Η αφηγηματική πολιτική των μύθων μπορεί να είναι ευχάριστη ως παραμύθι αλλά στη ζωή εφαρμόζεται ως φάρσα.

Εφαρμόζεται;

Η πολιτική ξεκινάει από το συνηθισμένο όταν θέλει να εφαρμόσει το καινούργιο.Γιατί ένα μεγάλο μέρος του καινούργιου βασίζεται στο συνηθισμένο.

Βασίζεται;

Οι καταστροφές στη πολιτική θα πρέπει να είναι η εξαίρεση. Καλό θα ήταν ως εκ τούτου να μην βάζει τη καταστροφή να μας χτυπάει κάθε πρωί την πόρτα.

Τί κατάσταση μελαγχολίας λοιπόν βιώνει η πόρτα σας;